RENDIER STRIPLOIN – FILET

Het filet is groter dan de binnenfilet, maar is bijna net zo mals en delicaat van structuur. Het is perfect als alternatief voor soortgelijke delen varkensvlees en rundvlees. Het wordt bij voorkeur gebakken in een pan, maar het kan ook prima op de barbecue.

 

Herkomst: Zweeds Lapland

Snelle tips voor het koken van het rendierfilet:

  • Houd de richting van de vezels in de gaten, het verdient de voorkeur om het hele stuk vlees in één keer te koken en later in plakjes te snijden
  • Het vlees moet voor het koken op kamertemperatuur zijn
  • Begin met bakken in olie en werk af met boter
  • Filets en prime-cuts kunnen in de pan worden gedaan, de oven is niet nodig.

Te gaar wild heeft de neiging om een ​​sterke leversmaak te creëren, die door velen wordt aangezien voor de smaak van ‘wild’.

Shockeer het vlees niet, laat het op kamertemperatuur komen voordat je het in de pan doet, haal het uit de koelkast tot een uur voor het koken. We houden ervan om rendiervlees 20-30 minuten voor het koken te marineren in een mix van olijfolie, zout, knoflook, chili en tijm wat de smaak versterkt.

Zie het volledige artikel: ‘Wild en Rendier Kooktips

Serveertips:

De magerheid van rendiervlees gaat goed samen met een rijke saus of kruidenboter en wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, gegratineerde dauphinois, fondant en seizoensgroenten en champignons. De natuurlijke intensieve smaak van het vlees past ook heel goed bij een traditionele bearnaisesaus en frites.

Recepten:

Wellington, Rendier met Morieljes

Productdetails

Gewicht: 600-1200 gram

Opslag: diepgevroren

Nutritionele informatie: Per 100 gr: Energie: 453 kJ / 108 kcal, vet: 1,8 g – waarvan verzadigd vet: 0,7 g, koolhydraten: 0 g – waarvan suikers: 0 g, proteïne: 22,6 g, zout (NACL): 0,2 g

Meer over de herkomst van dit product

De Zweedse Laponische rendieren leven een vrij leven met de inheemse Sami-bevolking en de productie wordt zorgvuldig gecontroleerd door de staat, wat garant staat voor de absoluut hoogste kwaliteitsstandaard, dierenverzorging en een zeldzaam en zeer exclusief eindproduct, hoog aangeschreven vanwege zijn magerheid, textuur en intensieve smaak, en zijn fantastische veelzijdigheid.

De dieren eten wat de natuur biedt, het voer wordt niet behandeld met hormonen en antibiotica en ze hebben een laag effect op het milieu in vergelijking met rundvlees en sommige andere massale veehouderijpraktijken.

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

fr_FRFR