WILDE ZALM VAN DE BOTNISCHE BAAI

De wilde zalm uit de Botnische Baai staat bekend als ‘Baltische blonde zalm’ vanwege zijn zeer lichtroze kleur die hij krijgt van een constant natuurlijk dieet van kleine, lichtgekleurde visjes en wat zijn kwaliteitskenmerk is.

Omdat de zalm zijn smaak in zijn natuurlijke omgeving heeft mogen ontwikkelen, is het vlees zowel romig en heerlijk als zeer voedzaam.

Meer dan 90 procent van de wilde zalm wordt geproduceerd in de Botnische Golf, waar verschillende grote rivieren stromen. Dit is ook waar de zalm begint aan zijn migratie naar de zuidelijke Oostzee, om daar groter te worden. Na een paar jaar keren de meeste zalmen terug naar hun inheemse rivieren om te paaien en zich voort te planten.

Langs de kust van de Botnische Golf wordt sinds de middeleeuwen op zalm gevist en dit is al eeuwenlang een belangrijke industrie voor het gebied. Tijdens de oorlogsjaren werden grote hoeveelheden zalm gevangen omdat er toen nog niet gevist werd in de Oostzee.

Tegenwoordig heeft de EU de zalmvisserij in de Botnische Golf beperkt. Dit mag alleen op bepaalde tijden plaatsvinden en wordt beperkt door een jaarlijks quotum. De strenge beperkingen op de zeevisserij in de zuidelijke Oostzee hebben ertoe geleid dat de aanvoer van zalm in de Botnische Golf aanzienlijk is toegenomen, wat betekent dat de visserij verbetert voor de kustvissers. De grote rivieren voldoen aan de eisen van de onderzoekers op het gebied van migrerende zalm en voortplanting, daarom wordt dit deel van de zalmvisserij op een duurzame manier uitgevoerd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

fr_FRFR