Try France & Benelux

Nu erbjuder vi alternativa möjligheter till event och mässor för Svenska matproducenter som vill prova sina produkter i Frankrike och Benelux.

 

Vi har sett ett stort intresse för vårt nordiska sortimentet under 2020 trots pandemi och satsar därför på ett nytt koncept vi kallar GC Nordic Cuisine med enbart produkter från Skandinavien, främst Sverige.

Vi har under det första året hunnit sälja att par ton renkött, löjrom, bär och sylt från Norrbotten och nu vill vi se mer produkter i vår katalog och hoppas därför på närmare samarbete med fler producenter som vill nå ut till en mycket  intressant premium marknad som nu visar stort intresse för nordiska produkter.

Läs artikel om vår partners satsning med oss från Svenskt Näringsliv:  Renslakteriet tvingades ställa om – började med export till Paris

Vi vill få fler professionella i Frankrike och Benelux att erbjuda Take Away och catering med våra produkter och kommer marknadsföra oss genom inspirerande recept och reklam, allt för att fler ska provade bästa av svensk matkultur.

Vi tror mycket på våra två kommande “tasting” lådor, GC Nordic Dinner och GC Nordic Tapas, två unika gourmet upplevelser som vi själva kommer distribuera runt Paris och genom partners i övriga Frankrike och Benelux. Utvalda producenter kommer genom dessa lådor kunna nå massor med matintresserade som vill skapa lite av ett kulinariskt äventyr i hemma köket. Något som trendar kraftigt just nu.

Med vårt Nordic Cuisine koncept når vi även grossister, dagligvaruhandeln och HORECA kunder på tre olika språk och kan leverera till både små och stora kunder från vårt kyl och fryslager norr om Paris. Vi kommer att köra kyltransport varje månad fran Stockholm och frystransport 4 gånger per år från Stockholm.

Mål med introduktionskampanj av Nordic Cusisine:

 • Att genom personlig kontakt få fler professionella att själva prova produkter och sedan direkt kunna erbjuda dessa till sina kunder genom köp av mindre volymer från vårt lager norr om Paris.
 • Att skapa intresse och få fler konsumenter att prova klassiska Svenska rätter och recept genom att erbjuda spännande “Tasting Boxar” via e-handel.

Vi skapar recept på tre olika språk och vi kommer erbjuda butikspartners tryckt material.

Produkter som vi gärna ser i vår katalog:

Lax, rökt och gravad
Räkor
Skagenröra
Såser (Bearnaise, Hollandaise mfl)
Renkött
Köttbullar
Panerad fisk
Janssons frestelse
Hovmästarsås
Ost
Ostpaj miniformat
Tunnbröd
Knäckebröd
Mjukt tunnbröd
Sill
Löjrom
Svamp
Lingonsylt
Blåbärssylt
Hjortronsylt
Matdryck

Vi hoppas att våra nya Svenska partners ser detta som en introduktionssatsning i nya marknader och ger oss bästa möjliga pris och betalningsvillkor under den första perioden av ett mycket spännande samarbete.

 

Produkter från Svenska Lappland anländer till Paris. 

 

Vill du synas mer med ditt eget varumärke? 

Vi erbjuder våra produktionspartners möjligheten att synas mer och vara med med smakprov och produkter när vi träffar grossister, stormarknader, restauranger, hotell och butiker.

Ni kommer att synas med eget varumärke och skräddarsydd information:

 • I vår nya produktkatalog
 • Vid våra möten med professionella
 • I våra konsumentbroschyrer och recept
 • I betalda annonser i sociala medier
 • Med egen sida på tre språk i vår webbshop

Vad vi kan erbjuda i form av marknadsföring under kommande sex månader:

 • Vi kommer besöka mer än hundra professionella och presentera utvalda produkter på ett smakfullt sätt
 • Vi kommer att lägga ut tusentals tryckta inspirerande recept hos lokala handlare
 • Vi kommer att skicka ut mer än 2000 e-mails till professionella
 • Vi kommer att nå fler än tre miljoner konsumenter online med vårt budskap

Kostnad: 2755€  (Antal produkter efter överenskommande)

 

For mer information kontakta: stefan@gastrocargo.com

en_GBEN_GB